Oväntad rabatt på Iphone 7

pexels-photo-29781-largeTelia sålde på grund av tekniskt fel Iphone 7 till lite för billigt pris än vad de hade tänkt till kunder, vissa fick upp till hela 20 procent rabatt på den nya mobiltelefonen från Apple. Den nya Iphone 7 har i övrigt sålt slut i rekordfart hos återförsäljare, kanske på grund av förbättrad kamera.  

Det är ett glädjande besked för många Teliakunder som ville köpa en Iphone 7 på fredagen som den släpptes. När Telia öppnade upp förbeställningar av telefonen blev något väldigt fel. En del kunder fick den nya telefonen till ungefär 20 procents rabatt, detta för att moms inte var inräknat i priset på grund av ett tekniskt fel i beställningssystemet. Telia vill inte berätta för Dagens Nyheter hur många kunder det rör sig om som kan ha fått det av misstag rabatterade priset. Antagligen blev kunderna bara glada och tackade och tog emot. Den nya Iphone 7 har marknadsförts flitigt med sina nya funktioner och sitt utseende, och den kostar också därefter. Den oväntade rabatten kan ha lett till att många haft råd att beställa fler fina iPhone 7 skal online.

Större kamera på Iphone 7

Den bakre kameran på Iphone 7 är större än sin föregångare, vilket gör att den släpper in ljus lättare. Detta möjliggör bättre bilder i mörka miljöer. Telefonens selfiekamera har 7 megapixel istället för föregångarens 5 megapixel, vilket är en positiv utveckling eftersom användandet av den kameran har blivit större och större. Det går tydligt att se i inzoomat läge att bilderna är av bättre kvalitet än hos äldre versioner av Iphone. Att Iphone 7 sålde slut i rekordfart skulle därav kunna vara ett tecken på att kameran idag är en av de viktigaste delarna av en telefon. Dock får nya Iphone ändå inte toppbetyg.

”Betyget blir lågt mest på grund av bristen på nyheter. I grunden lever Iphone vidare med ett mycket användarvänligt operativsystem. Till nästa smartphone behövs nog en del tänkas om för att användarna ska få en ny dimension i sitt mobilanvändande.” Skriver en recensent i Svenska Dagbladet.