Så inreder du ny butik

Butiksinredning är viktig för att få kunderna att vilja stanna kvar i butiken efter att de gått in. Det gäller såväl val av färg, eventuella möbler och kanske framför allt, hur produkterna visas upp. Färgmässigt kan du välja en passande färg utifrån butikens storlek, vilken känsla du vill förmedla eller välja befintliga företagsfärger.

För att visa upp produkterna på ett snyggt och strukturerat sätt, kan du gå in på www.displayexperten.se där du hittar ett stort utbud av displayprodukter för såväl inne i butiken som utanför. Det är nämligen inte bara insidan av butiken som räknas, utan även fönster och gatupratare som kan locka in kunder.

Inredning och display av varor

Med den konkurrens som råder mellan butiker och webbutiker, kan en unik inredning få dig att sticka ut. Försök göra shoppingupplevelsen till något kunden inte får online. Exponering är ytterst viktigt i butiken, och med allt från displayställ, hyllpratare, trycksaker och produktställ hittar du allt butiken behöver. Om det dock skulle vara svårt att välja vilken typ av exponering som passar just din butik bäst, så finns det även möjlighet att skräddarsy butiksexponeringen hos displayexperten.

Minska risk för konkurs

Den så kallade butiksdöden har nog inte undgått någon. Så hur ska butiksdöden undvikas? Enligt en rapport från Lunds universitet är det ”En valfråga”. Men det finns även saker du kan göra själv för att undvika konkurs. Det gäller bland annat att vara beredd att ställa om till nutiden, och att våga genomföra förändringar direkt när de behövs. Du kan eventuellt gynnas av att nischa din butik eller hitta samarbeten med andra företag och branscher.

Butiksläget är också viktigt, både ur hänsyn till tillgänglighet och konkurrens.

Att vara aktiv både i fysisk butik och webbutik kan också innebära flera fördelar.