Vill du gifta dig med en amerikan?

Par som gifter sig mot bakgrund av amerikanska flagganVem blir USA:s 45:e president? Många är oroliga för att det ska bli Donald Trump, och en del har bestämt sig för att göra något åt saken. Därför lanseras nu en ny dejtingtjänst.

Det finns nästan inget i dagens samhälle som inte kan ge upphov till en webbtjänst eller en app. Så även politisk oro. Nu när Donald Trump ser ut att bli Republikanernas presidentkandidat, och därmed har en realistisk chans att väljas till republikens fyrtiofemte president.

Ställda inför ett oaptitligt politiskt scenario brukar amerikaner hota med att emigrera till Kanada. Detta är idén bakom Maple Match, en dejtingsajt för amerikaner som vill träffa kanadensare och inleda en romantisk relation. Även om äktenskap med en medborgare inte leder till medborgarskap i Kanada per automatik har sajten blivit en stor succé, skriver DN.

Snart kommer en app, och då är det svårt att inte dra paralleller till Tinder, dejtingappen som det skrivits spaltmeter om, och som enligt vissa har förändrat vår syn på kärlek och relationer. Vissa yrkesgrupper har större framgång än andra på Tinder. Kanske kan den som har ett av toppyrkena lyckas locka en amerikan hela vägen till Sverige.

För män ser det ut så här:

  1. Pilot

  2. Entreprenör

  3. Brandman

  4. Läkare

  5. Tv/Radiopersonlighet

Och för kvinnor:

  1. Fysioterapeut

  2. Inredningsdesigner

  3. Entreprenör

  4. PR/Kommunikation

  5. Lärare